Prejšnji petek, 26. oktobra je na Zbiljah v Gostišču Jezero potekala podelitev za Pokal Slovenije v cestnem kolesarstvu za amaterske kategorije. Najboljši so prejeli pokale in priznanja za uspešno sezono.

Ob lepi udeležbi je uvodnih nekaj besed navzočim povedal predsednik odbora za množičnost Jani Prešeren, ki je med drugi izpostavil, da je bil v letu 2018 opazen trend povečanja udeležbe na pokalnih dirkah, še vedno pa se dirk udeležuje premalo tekmovalcev. Omenil je tudi, da manjka organizacija primernih kronometrov in pravih cestnih dirk, kljub temu pa je imela naša reprezentanca na svetovnem prvenstvu v Italijanskem Vareseju, veliko uspeha.Nagovoru predsednika je sledila podelitev. V sezoni 2018 so kolesarji Izvira dosegli naslednje rezultate:

V točkovanju cestnih dirk je bil drugi Ivan Mihovilovič med mastersi H. V vzponu so bili najboljši Maja Škrlj, med ženskami A, Kristjan Božnar med amaterji in Robert Likar med mastersi D. Drugo mesto je zasedel Bruno Čibej med mastersi E, tretji pa je bil Boris Kampuš med mastersi D. v točkovanju kronometrov je bil najboljši Matjaž Kovač, zasedel je tretje mesto med mastersi D.

 

V skupnem točkovanju vseh disciplin je bil najboljši Robert Likar z drugim mestom med mastersi D, tretji je bil Matjaž Kovač. Med pet najboljših v skupnem točkovanju sta se na četrti mesti uvrstila še Maja Škrlj med ženskami A in Ivan Mihovilovič med mastersi H.


Nagrado za posebne dosežke je prejel kolesarski klub KK Izvir Vipava, saj je organizacija prireditev, ki jih vsako leto organizirajo, na zelo visoki ravni. Prav tako se prireditev v organizaciji KK Izvir Vipava udeleži veliko število tekmovalcev.