V soboto 11. Januarja je v Ajdovščini potekala še zadnja pokalna dirka v ciklokrosu za to sezono. V lepem sončnem vremenu, pri 12 stopinjah Celzija, se je ob ajdovskem nogometnem stadionu zbralo 90 tekmovalk in tekmovalcev, ki so se med seboj pomerili tudi za naslove državnih prvakov. Trasa same dirke je potekala na travnikih v okolici obeh nogometnih igrišč, kolesarji pa so morali z 2,1 kilometrsko progo opraviti v več krogih. Tekmovanje so pričeli otroci s »cicikrosom«, bolj kot ne, za male nadobudneže in odrasle, promocijo discipline in popestritve same prireditve. Najhitrejši je bil Miha Dakskobler (MBK ČRNI VRH), drugo mesto je osvojil Marcos Remon (LJUBLJANA MIGIMIGI) ter tretje UKMAR Jaka (KK NOVA GORICA).
Po prvem startu so se na progo podali kolesarji v kategorijah deklice ter dečki A, B in C. Nadvse zanimiva dirka z ne malo drame, ko je domačemu adutu v trenutnem vodstvu, Piju Kovaču na robniku med stadionom in uvodom na travnato površino, ob udarcu, počila zračnica, se je zaključila z zmago Erazma Valjavca (KK KRANJ), drugi je bil Gašper Bešter (KK KRANJ) in tretji Pij Kovač (IZVIR VIPAVA).
V kategoriji Dečki B je bil najhitrejši Gašper Štajnar (CALCIT BIKE TEAM), drugo mesto je osvojil Miran Tanze (TK Logatec) ter tretje Jure Furlan Nerad (AK Olimpija).
V kategoriji Dečki C je zmagal Oto Prevc (KK KRANJ), drugi je bil Jaka Furlan Nerad (AK Olimpija) in tretji Tine Gašperlin (KK KRANJ).
V kategoriji deklice je bila najhitrejša Hana Jeromel (PERUTNINA PTUJ), druga je bila Vesna Potočnik (KK KRANJ).
V startu mladincev in žensk je s progo suvereno najhitreje opravil član kamniškega Kalcita, v kategoriji starejši mladinci, Blaž Žle, drugi je bil Matic Kranjec Žagar (CALCIT BIKE TEAM) in tretji Fabijan Kralj (KK PANTAL).
V kategoriji mlajši mladinci je bil najhitrejši Jure Rus (MBK ČRNI VRH), drugo mesto je osvojil Anže Ravbar (KK ADRIA MOBIL) ter tretje Jernej Kavčič (KD SLOGA 1902 IDRIJA).
V kategoriji ženske je prvo mesto osvojila edina predstavnica, naša profesionalna gorska kolesarka, Tanja Žakelj (UNIOR DEVINCI FACTORY RACING).
V zadnjem startu so nastopili tekmovalci v najmočnejši kategoriji elite in u23, ter amaterji in mastersi. V kategoriji člani , ki sicer združuje tekmovalce elite in U23 je prvo mesto osvojil Rok Korošec (Ljubljana Gusto Santic), drugi je bil Matevž Govekar (MBK ČRNI VRH) in tretji Mihael Štajnar (Meblojogi PRO- CONCRETE).
V kategoriji amaterji in masters do 34 let je zmagal Matej Kravos (TUŠ T.E.A.M.), drugi je bil Nejc Ropas (bikerepublic) in tretji Kristijan Božnar (IZVIR VIPAVA).
V kategoriji masters od 35 – 44 let je prvo mesto osvojil Roberto Vidoni (SC Cottur ASD), drugi je bil Gianpiero Dapretto (FEDER CLUB TRIESTE) in tretji Marko Čretnik (GANESHA TEAM).
V kategoriji MASTERS od 45 – 54 let je bil najhitrejši Loris Tomat (A.S.D. VALCHIARO’), drugo mesto je osvojil Bojan Ločnikar (bikerepublic) ter tretje Iztok Kuret (KD ALPE sis).
V kategoriji masters od 55 in več je prvo mesto osvojil Andrej Žavbi (TUŠ T.E.A.M.), drugi je bil Marco Seno (BEERBANTY FACTORY RACING) in tretji Tine Zupan (SCOTT TEAM).
Pred samo podelitvijo je navzoče pred igranjem državne himne, kot se za državno prvenstvo spodobi, nagovoril tudi ajdovski podžupan, gospod Ivan Krašna. Povedal je, da občina Ajdovščina podpira tovrstne prireditve ter pozdravil odločitev o organizaciji v ajdovski občini. Obenem je izrazil upanje, da dogodek ni bil organiziran zadnjič in da se v naslednjem letu spet vidimo.
Organizator, Kolesarski Klub Izvir Vipava je uspešno izpeljal, v petih letih, še peti ciklokros, ki ga je bil primoran seliti v Ajdovščino. Ob uspešno zaključenem dogodku gre velika zahvala ajdovski občini ter vsem sponzorjem in donatorjem, ki so omogočili izvedbo dogodka. Na tem mestu velja omeniti, da je ciklokros nadvse zanimiva disciplina, ki ni nova, res pa je, da je v Sloveniji slabše razvita od ostalih kolesarskih disciplin. To dejstvo potrjuje tudi lepo število gledalcev, ki so si prireditev tudi v živo ogledali.

Rezultati: prenesi

Slike: klik

Prireditev so omogočili: