Sobota 24.11. se je začela podobno kot lanska, rahel dež je bil že zjutraj preden se je zdanilo. Kasneje se je rahel dež sprevrgel v močnejši naliv in jasno je bilo, kakšni pogoji bodo na CX stezi v Vipavi – blato 
Seveda to ni zmotilo več kot 80 tekmovalcev, ki so se pojavili na startu vseh disciplin in priredil pravo bitko za obstanek na kolesih. Zdrsov in k sreči lažjih padcev ni manjkalo, a se je vse končalo srečno in večina obrazov na koncu tekme je bilo, sicer blatnih, ampak nasmejanih! To so bili pravi pogoji za prikaz spretnosti kolesarjev in čemu so ciklokros kolesa namenjena.

Domači Izvirovci so pokazali, da jim je blato domače in zasedli lepe rezultate. V kategoriji Dečki je Pij Kovač zasedel 8. mesto, Jakob Medved je med Starejšimi mladinci bil 6. V kategoriji Masters 1 je 10. mesto zasedel Valentin Simonič, Boštjan Ferjančič je bil 14. in Tomaž Mikuž 19. Kategorija Masters 2 je imela prav tako 3 predstavnike, ki so se zavihteli zelo visoko. Matjaž Kovač je bil odličen 3., Likar Robert 4. in Lucjan Premrn 5. Najhitrejši/najspretnejši je bil domačin Matej Kravos, v dresu TUŠ T.E.A.M., ki se je v blatu odlično znašel in povedel že na začetku in to vodstvo obdržal vse do konca.

Vse rezultate najdete na povezavi:
https://prijavim.se/…/ciklokros_vipava_2018_2019___zimska_l…
slike pa 
https://prijavim.se/…/alb…/139/ciklokros_vipava_2018_2019/1/

Foto Uhelj Silvan

Za Izvir Vipava napisal, Valentin Simonič