V nedeljo, 25. marca se bo na Slapu pri Vipavi pričela sezona Pokala Slovenije za amaterske kolesarje. V začetku pomladi Kolesarski klub Izvir Vipava organizira 5. dirko Slap-Lože.

Start in cilj dirke sta v vasi Slap pri Vipavi, od koder se kolesarji podajo skozi vas na trg, od tam pa spustijo po ozki ulici in kasneje med vinogradi v vas Lože. Sledi položen spust proti mostu čez Močilnik, pri katerem v levem ovinku tekmovalci obrnejo nazaj proti Slapu. Ravninskih odsekov  v celotnem krogu skoraj ni, največji napor pa predstavlja zaključni približno 400 metrov dolg klanec, v katerem marsikateri kolesar odpade iz skupine. Tehnično zahtevnost krogu doda predvsem spust iz placa na Slapu do Žorževe vasi ter morebiten frontalni oz. bočni veter.

Dirka je organizirana v dveh startih, od tega kolesarke v kategorijah Ženske ter starejši kolesarji v kategoriji Masters E in starejši, startajo prvi ob 12. uri in odpeljejo 10 krogov (42 km). Mlajše kategorije – Amater in Master A-D startajo v drugem startu, ki z dirko začne 15 minut po prihodu zadnjega tekmovalca iz prvega starta v cilj. Tekmovalci v drugem startu odpeljejo 15 krogov (63km).

V lanskem letu je na 4. dirki Slap-Lože zmagal Gregor Sikošek (JB Team), drugi je bil Matej Lovše (TUŠ T.E.A.M.), tretje mesto pa si je privozil domačin iz Ceste, Matej Kravos (TUŠ T.E.A.M).

Kolesarski klub Izvir Vipava vabi k sodelovanju tekmovalce in gledalce, hkrati pa prosi za upoštevanje navodil redarjev ob progi. S skupnimi močmi lahko poskrbimo za dobro promocijo Vipave kot odlične destinacije za kolesarski turizem.