OMR cestno državno prvenstvo SLAP – LOŽE 2023
V nedeljo 14. 4. 2023 smo organizirali 7. kolesarsko dirko Slap – Lože, ki je štela za Pokal Slovenije in cestno državno prvenstvo kategorij amaterji, ženske in master. Trasa je bila sestavljena iz razgibanega kroga dolžine 4km s ciljem v krajši klanec na krogu.
Tekmovanje se je pričelo ob 13:00 s prvim štartom v katerem so nastopale kategorije ženske ABCD in master EFGHIJ, kjer so tekmovalci morali prevoziti 11 krogov za skupno dolžino 41 km. V tem štartu je bil naš najbolje uvrščen Robert Likar z 3. mestom v skupni razvrstitvi in 2. mestom v kategoriji master E. V isti kategoriji je nastopal tudi Aleš Krapež, ki je zasedel 6. mesto. Znotraj svojih kategorij so se na stopničke uvrstili tudi Lucjan Premrn z 2. mestom pri master F, Boris Fabjan z 2. mestom pri master H in Ivan Mihovilović z 3. mestom pri master I.
V drugem štartu in nekoliko boljših vremenskih razmerah so ob 14:40 tekmo pričele kategorije amaterji in master ABCD, kjer so prevozili 17 krogov za skupno dolžino 63 km. Tu je bil naš najbolje uvrščen Mitja Klavora z 4. mestom v skupni razvrstitvi in 2. mestom v kategoriji master B. V kategoriji master A je Borut Terčon osvojil 8. mesto, v kategoriji master D pa je Boštjan Ferjančič končal na 4. mestu. V kategoriji amaterji smo imeli štiri tekmovalce na prvih osmih mestih, kjer je naslov državnega prvaka osvojil Timotej Bavec, tik pod stopničke se je na 4. mesto uvrstil Tilen Črnigoj, Maj Starič je končal na 6. mestu in Anej Likar na 8.
Ne smemo pa pozabiti na ostale člane kluba, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi tekmovanja. Kljub dežju so poskrbeli za odlično organizacijo in dobro počutje vseh udeleženih.