Na podelitvi za Pokal Slovenije kolesarjev amaterjev, ki se je v Zbiljah odvila dne 27. oktobra, je bila podeljena tudi nagrada za dolgoletno aktivnost in prispevek k razvoju kolesarskega športa, ki jo je tokrat dobil član kolesarskega kluba Izvir Vipava, Postojnčan Franc Mikuž. Franc se je rodil 1. avgusta 1943. Njegovo kolesarsko pot je začel pred skoraj štirimi desetletji. Kolesarski sceni, ki je v njegovi karieri vedno potekala na rekreativni – amaterski ravni, se je pridružil leta 1980, ko je bil član kolesarskega kluba iz Sežane. V nadaljnjih letih se je v Postojni oblikoval klub Optimizem Postojna, v katerega se je včlanil tudi Franc. Po ustanoviti kolesarskega kluba Izvir Vipava se je v drugi polovici devetdesetih letih pridružil omenjenemu klubu, katerega član je še danes.

Franc Mikuž je v svoji amaterski karieri večkrat postal skupni zmagovalec Pokala Slovenije, osvojil nekaj državnih prvenstev in vsako leto, z udeležbo na skoraj vseh pokalnih dirkah, zelo uspešno zastopal barve Vipavskega kluba.

Franc je po svojem značaju zelo odprt človek, ki rad ohranja zdrav življenjski slog, se druži in ima smisel za humor. V svojem klubu je kljub, za športnika lepi starosti, eden najuspešnejših članov zadnjih dveh desetletij. Med domačini v Postojni ni poznan le kot zagrizen kolesar, ampak tudi kot dober kolesarski mehanik, ki najde rešitev za vsako kolo.

Ob prejemu priznanja Kolesarske zveze Slovenije, Francu iskreno čestitamo!