Kolesarski klub Izvir Vipava je v nedeljo, 15. maja 2022 organiziral 6. kolesarsko dirko Slap-Lože. Dirka je bila prva dirka Pokala Slovenije v tej sezoni.
Na Slapu se je ob vročem majskem dnevu na progo podalo skupno 92 tekmovalcev. Z zahtevnim krogom so najprej opravili tekmovalci kategorij Master E in starejši ter Ženske. Po desetih krogih je v samostojnem begu slavil Aleš Hren (KK Jan sport). Drugi je bil Andrej Žavbi (TUŠ T.E.A.M.), tretji pa predsednik domačega kluba Izvir Vipava, Lucjan Premrn.
V drugem startu so se na traso podali še tekmovalci mlajših kategorij (Master D in mlajši). Prva mesta so pripadla tekmovalcem, ki so v cilj pripeljali v ubežni skupini. Zmagal je Mitja Mesarič (TUŠ T.E.A.M.), drugi je bil Jani Prešeren (Team BTS Company), tretji pa Marko Emeršič (KD Rog).
Na tekmovanju so nastopili tudi tekmovalci kluba IZVIR VIPAVA, ki so dosegli naslednje uvrstitve:
1. mesto, Master C: Boštjan Ferjančič
1. mesto, Master F: Lucjan Premrn
2. mesto, Master C: Miha Štokelj
2. mesto, Master E: Robert Likar
3. mesto, Master C: Simon Gulja
3. mesto, Master I: Ivan Mihovilović
4. mesto, Master A: Boštjan Prelc
4. mesto, Master F: Bruno Čibej
6. mesto, Master E: Matej Ivančič
7. mesto, Master A: Federico Marcuzzi
Kolesarski klub Izvir Vipava se zahvaljuje vsem sponzorjem in pomočnikom, ki so pripomogli k izvedbi dirke. Hvala tudi vsem prebivalcem Slapa in Lož, ki so dirko dobro sprejeli ter poskrbeli za izjemno vzdušje ob progi.
Več Foto …
Prispevek sestavil: Boštjan Prelc