Od petka 9 avgusta do nedelje 11 avgusta smo se 3 člani Izvira Vipave udeležili te zanimive etapne dirke. In sicer Lucjan Premrn, Matjaž Kovač in Anej Likar. Z nami je bil še Matej Kravos, ki pa je drugače član TUŠ TEAMA.

Petek 9.8. 1 etapa Tavagnacco-Sappada 101km
Na kraj dogodka smo prišli zgodaj, kot je seveda za ta klub znano?. Na dirko se pride tako, da je vse pod kontrolo. Po prijavah in vsem ostalem je sledil štart dirke z nekaj več kot 100 tekmovalci. Kmalu je veliko tekmovalcev poskušalo iti v beg. Nekaj kolesarjem je uspelo, med njimi je bil tudi Matjaž Kovač, ki pa je nato zaostal. Ostali smo se držali v skupini in tako prišli tudi do začetka vzpona, ki je bil dolg in na kar nekaj odsekih zelo strm. Kmalu so se oblikovale manjše skupine kolesarjev in tako se je tudi prihajalo v cilj. Matej je osvojil 9 mesto, Anej 33, Lucjan 35, Matjaž pa 85. Naš voznik in spremljevalec je bil Matjaž Černigoj, ki je opravil svoje delo tako, kot je treba. Sledilo je druženje, pijača in vožnja domov. Etapo je zmagal Aleš Hren.

Sobota 10.8. 2 etapa Tricesimo-Trivignano Udinese 101km
Prispemo na štart, vendar takrat je bil naš voznik Andrej Trošt in z njim še Matej Prelc. Profesionalna ekipa, ni kaj?. Etapa je bila hitra in skozi nekatere dele tudi, kar nevarna zaradi krožišč in ustavljenih avtomobilov ob cesti. Za zmago so se borili ubežniki, najmočnejši med njimi je bil Fabris Roberto. Člani Izvira smo prišli v skupini kmalu za njimi. Z istimi časi so bile uvrstitve, 25 Lucjan, 27 Matjaž, 41 Matej, 66 Anej. Voznika opravila odlično, kljub temu, da z nami nista imela dela, saj ni bilo težav s kolesi ali karkoli drugega. Nato je sledilo kar dolgo čakanje na popoldanski kronometer (Clauiano-Clauiano). Traso dolgo 10,5 km je najhitreje prevozil Matej Kravos, odlično sta odvozila tudi Matjaž in Lucjan, ki sta osvojila 13 in 14 mesto. Anej Likar 47. Po proslavljanju in zanimivih pogovorih smo domov odšli med zadnjimi. Ni kaj, analiza je potrebna takoj?. Od tekmovalcev do voznika in spremljevalca. Zato smo to analizo opravili kar tam in zavleklo se je ?.

Nedelja 11.8. 4 etapa Trivignano Udinese-Talmassons 91km
Na prizorišču spet med prvimi. Ob kavi je bilo prav prijetno. Ker je bil vodilni tekmovalec slovenec in sicer Hren Aleš se je nekaj slovenskih tekmovalcev dogovorilo, da mu bodo med etapo pomagali. Med njimi sta veliko dela opravila tudi Matjaž in Matej, slednji je sploh odlično navijal tempo. Etapa je bila zelo hitra saj je povprečje znašalo 46km/h. Skupina je prišla skupaj v zadnji km in sledil je ciljni šprint, ki ga je dobil Gava Maurizio. Anej je bil 19, Matjaž 36, Lucjan 43, Matej pa 57,vendar zato, ker je opravil ogromno dela in v zaključku ni šel na rezultat.
Vsi smo celi in zdravi opravili z dirko. Sledilo je druženje, podelitev, pogovori ob hrani in pijači. To se je nadaljevalo še, kar nekaj h in prav je tako. Bilo je tako fajn, da naj bi drugo leto potekale celo kvalifikacije v klubu, kdo bo voznik ali spremljevalec ali pač udeleženec. Malo za šalo malo pa tudi zares ???
Dirko je zmagal Hren Aleš, ki se je zmage zelo veselil. Na dirko naj bi prihajal že 25 let.
Člani Izvira smo osvojili naslednje generalne uvrstitve (zraven so povsod v članku dodane še uvrstitve Mateja Kravosa, ki je bil z nami in je skoraj kot naš član). Matej 7, Anej 22, Lucjan 23, Matjaž 59.
Omenimo še mlado Jesenko Eriko iz Žiri, ki je dirkala med moškimi in nanizala odlične uvrstitve, sploh pa v prvi etapi, ki se je zaključila v klanec. Bila je 20 od vseh.

Čestitke vsem ????????