Kolesarji so se v soboto 12. septembra pomerili na že 25. kolesarski dirki Vipava – Nanos, ki je bila letos zaradi nove asfaltne prevleke podaljšana za dober kilometer. Najhitrejši je bil sedaj že stari znanec slovenskih amaterskih dirk Italijan Andrea Calza (BIKE SHOP RACING), ki je ubranil lansko zmago. Med ženskami je bila najhitrejša Eva Zorman (GANESHA TEAM), leta 2017 zmagovalka slovenskega dela teka Wings For Life World Run.

Italijan je za vzpon porabil 34 minut in 20 sekund, za 21 sekund pa je za njim zaostal drugi Italijan Elia Carta (SC COTTUR ASD). S časom 34:53 je v cilj kot tretji prišel prvi Slovenec Dean Bratuš (Tuš T.E.A.M).

Dirka šteje za Pokal Slovenije, na štartu pa je stalo je nekaj manj kot 170 kolesarjev, kar nekaj iz sosednje Italije. Trasa je bila dolga 15 km, od tega dva kilometra zaprte vožnje, višinska razlika je znašala 825 m. Dirka se je kot običajno pričela v Vipavi, v naselju Vrhpolje je bil leteči start, sledilo je nekaj ostrejših zavojev proti odcepu za Sanabor, kjer je sledil krajši spust skozi omenjeno vas, nato pa so se kolesarji pomerili na glavnem delu vzpona, sledilo je nekaj ravninskega dela do cilja v naselju Nanos.

Kot je za traso značilno, je dirko nekoliko otežil veter, so pa bili kolesarji in navijači poplačani s prijetnimi temperaturami in sončnim vremenom.

Prireditev, dolga četrt stoletja, je imela letos še eno novost, podelitev je potekala na samem cilju in ne v Vipavi, kot je bila to praksa zadnjih let, pred podelitvijo pa je potekalo tudi žrebanje nagrad.

Povzeto po prispevku na Prijavim.se

Dirke se je udeležilo tudi 27 kolesarjev KK IZVIR VIPAVA.

Rezultati

Fotografije