24. REKREATIVNI VZPON VIPAVA NANOS (14.9.2019)

V prelepem vremenu se je v soboto 14.9.2019 tekmovalo na cestno kolesarskem vzponu iz Vipave na Nanos.
Kolesarji so štartali v Vipavi, nato vozili približno dva km zaprte vožnje do vasi Vrhpolje, kjer je nato dirka začela z letečim štartom.
V kar zahteven vzpon se je pognalo skoraj 150 tekmovacev in tekmovalk, kar je lepo število udeležencev. Kot vedno se je vse postavilo na mesto zelo hitro, kolesarji so se razporedili v manjše skupine vsak po svojih najboljših zmožnostih. Najboljše in najhitreje pa je pedala potiskal Calza Andrea (BIKE SHOP RACING), ki je v ciljnem šprintu ugnal mladega Hočevar Kristjana (Meblo Jogi PRO-CON). Oba sta zabeležila čas 31:54. Med ženskami pa je cilj prva prečkala Novak Katarina (Bike Republic) s časom 40:53.
Na cilj so vsi udeleženci prikolesarili srečno, kar veliko šteje. Za to, da je vse potekalo gladko so skrbeli člani kluba Izvir Vipava, ki se dirke niso udeležili ampak so na njej pomagali v vseh možnih oblikah. Pomagali so tudi nekateri drugi. Izvir Vipava je bil tudi najštevilčnejši klub, ki pa je kot organizator dirke predal zmago drugo uvrščenemu klubu KD Brda Dobrovo. Nekaj članov Izvir Vipava je stalo tudi na stopničkah v posameznih kategorijah. Čestitke pa seveda vsem.
Podelitev, obrok, pijača in druženje se je odvilo v Vipavi pri kulturnemu domu.
Med podelitvijo se je žrebalo tudi veliko praktičnih nagrad, ki so jih prispevali sponzorji. Glavna nagrada in sicer kolo BIANCHI je romala v roke enemu od članov KD Brda.
Skratka tekma je bila super izpeljana in takšen je bil tudi odziv udeležencev, ki so pohvalili tekmo in vse ostalo.
Čestitke in pohvale vsem, ki so bili del cestno kolesarskega vzpona Vipava Nanos. Tako ali drugače. Vse to pa je polepšalo še res lepo sončno vreme. Vse poklopljeno in na mestu, kot je treba ??‍♂️?‍♀️???

zapisal Anej Likar

Silvan Uhelj:   slike

Moto Klub Q VEJTER WAJDUŠNA:   slike

prijavim.se: slike

Spodnje fotografije je posnel Silvan Uhelj in Prijavim.se