Kolesarsko društvo Izvir Vipava je v soboto 15. 9. 2018 organiziralo 23. kolesarsko dirko Vipava-Nanos, za katero pravijo da sodi med najlepše in najtežje dirke v Sloveniji. Letos je dirka štela za državno prvenstvo v  vzponu in za pokal Slovenije v amaterskem kolesarstvu.

Na štartnem mestu se je zbralo nekaj manj kot 190 kolesark in kolesarjev. Dirke so se poleg slovenskih tekmovalcev udeležili tudi italijanski in hrvaški kolesarji. Pričakalo jih je najprej oblačno vreme, oblake pa je kasneje zamenjalo sonce. Med dirko pa so tekmovalci lahko občutili tudi nekaj vetra, kar pa za te kraje ni tako nenavadno. Celotna trasa speljana iz glavnega trga v Vipavi pa do cilja dirke na Nanosu je bila dolga 13, 5 kilometra. Po letečem startu, ki se je začel v vasi Vrhpolje so se kolesarke in kolesarji spopadli z 11, 5 kilometrov dolgim klancem, ki doseže naklon tudi vse do 14% in premagali 775 metrov nadmorske višine.

Absolutna zmagovalca dirke sta bila Bratuš Dean (MBK SPORTR.SI) s časom 32 minut in 27 sekund ter Škrlj Maja (IZVIR VIPAVA) s časom 37 minut in 54 sekund.

Državni prvaki v vzponu za leto 2018 so postali: V kategoriji Ženske A – Maja Škrlj (IZVIR VIPAVA), Ženske B – Špela Škrajnar (GANESHA TEAM), Ženske C – Ivanka Škerlj (KD BRDA DOBROVO). V kategoriji amaterji – Grünfeld Kristian (ŠD RUDNIK), Master A – Plank Marko (BIKEREPUBLIC), Master B – Jezeršek Matej (KD ALPE SIS), Master C – Bratuš Dean (MBK SPORTR.SI), Master D – Jauk Marjan (GANESHA TEAM), Master E – Brelih Boštjan (MBK SPORTR.SI), Master F – Debeljak Janez (KD LPP), Master G – Čuden Marjan (B.V.G. GULČ – BTS COMP), Master H – Govekar Anton (ŠD TURBO M), Master I – Cigoj Zorko (KD BRDA DOBROVO) ter v kategoriji Open (Mladinci, U23 in Elite) – Bavec Timotej (MEBLO JOGI PRO-CONCRETE).

Dirke se je udeležilo tudi 29 članov kluba Izvir Vipava. V kategoriji Ženske A je 1. mesto dosegla Škrlj Maja in tako oblekla majico državne prvakinje, na 4. mestu pa je bila Krečič Marija. Med Amaterji je na 3. stopničko stopil Božnar Kristijan, na 13. mestu je bil Jerman Anže in na 15. mestu Prelec Boštjan. V kategoriji Master A je na 9. mesto prikolesaril Černigoj Uroš na 12. mesto pa Černigoj Matjaž. V kategoriji Master B je na 8. mestu bil Gulja Simon, na 12. mestu Simonič Valentin, takoj za njim na 13. mestu Štokelj Miha, na 15. mestu Brecelj Matej, na 19. mestu Sever Igor, na 25. mestu Trošt Andrej in na 26. mestu Mikuš Tomaž. Na 9. mestu je v kategoriji Master C bil Ferjančič Boštjan, na 12. mestu Kralj Alen, na 17. mestu Žgavc Boštjan, na 18. mestu Simonič Erik in na 19. mestu Prelc Matej. Med Master-ji D je z doseženim 3. mestom na stopničkah stal Likar Robert, 6. mesto je dosegel Kovač Matjaž, 10. mesto Kampuš Boris, 15. mesto Plesničar Benjamin in 17. mesto Žgavec Milan. V kategoriji Master E je Čibej Bruno dosegel 5. mesto, Premrn Lucjan 6. mesto in Šeme Tomaž 10. mesto. V kategoriji Master H je na 6. mestu bil Mihovilović Ivan ter na 9. mestu Pudgar Danilo.

Čestitke vsem kolesarkam in kolesarjev za dosežene rezultate!

Poročilo sestavila: Maja Škrlj

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”DESC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]