Poročilo o delovanju kluba v letu 2014

Kolesarski klub IZVIR Vipava je imel v letu 2014 evidentiranih 268 članov od katerih je 66 plačalo članarino. V sezoni 2014 se je v klub na novo včlanilo 11 kolesarjev. Klub je pri nacionalni kolesarski zvezi KZS zaprosil za 27 licenc. Od tekmovalcev z licenco jih je 10 tekmovalo tudi v okviru italijanske amaterske kolesarske zveze CSAIN. Klub je v letu 2014 imel 5 tekmovalcev, ki so se uvrstili v nacionalno reprezentanco.

Izvirovci so se tudi v letu 2014 udeležili vseh državnih prvenstev.

Najboljši so bili v kronometru, kjer so domov prinesli 2 zlati medalji in 1 drugo mesto.  Naslov državnega prvaka sta osvojila Lucjan Premrn in Miloš Brecelj. Drugo mesto je osvojil Franc Mikuž.

Na cestnem državnem prvenstvu sta naslov državnega prvaka osvojila Miloš Brecelj in Franc Mikuž, tretji je bil Robert Likar.

V skupnem seštevku Pokala Slovenije sta drugo mesto osvojila Miloš Brecelj in Franc Mikuž. Na  tretje mesto se je uvrstil Robert Likar.

V točkovanju posameznih disciplin je največ točk na cestnih dirkah zbral Franc Mikuž. Drugi mesti sta osvojila Janez Zupanič in Robert Likar.

V razvrstitvi kronometrov sta bila najboljša tekmovalca, Lucjan Premrn in Franc Mikuž, ki sta osvojila drugi mesti. Tretje mesto je osvojil Miloš Brecelj.

V razvrstitvi gorskih dirk sta bila druga Bruno Čibej in Franc Mikuž, tretje mesto je osvojil Ivan Mihovilovič.

Ekipa KK Izvir Vipava je v skupnem točkovanju ekip Pokala Slovenije zbrala 2908 točk in zasedla četrto mesto.

V letu 2014 je v mesecu avgustu v Ljubljani potekalo svetovno prvenstvo. Najboljši posamičen rezultat sta dosegla Janez Zupanič na cestni dirki in Miloš Brecelj v kronometru. Oba sta zasedla 5. mesto.

Izvirovci so zlasti v spomladanskem delu sezone nastopali tudi na dirkah v Italiji in na Hrvaškem ter dosegli več uvrstitev med prve tri. V začetku avgusta se je peterica udeležila petdnevne etapne dirke; Giro del Friuli per ciclisti amatori.

Organizirali smo 4 kolesarske prireditve. V mesecu maju smo organizirali cestno dirko »1. Kolesarska dirka Slap Lože«, ki je štela za Pokal Slovenije in državno prvenstvo. Odziv na dirko je bil zelo dober, hkrati pa je dirka pripomogla k razpoznavnosti kraja in promocije turizma. V mesecu juniju smo organizirali skupaj z OZVVS Vipava kolesarski maraton Po poteh obeležij vojne 1991« na relaciji Vipava-Gorica-Vipava. V mesecu septembru smo organizirali tradicionalno , že 19. kolesarsko dirko na Nanos, ki je štela za pokal Slovenije. Izkazalo se je da je to še vedno ena najbolje organiziranih dirk tovrstnega kova v Sloveniji. Ob zaključku sezone je klub organiziral klubsko dirko Vrhpolje – Avžlak in kolesarjenje po zgornji Vipavski dolini za člane kluba, katero smo zaključili z družabnim srečanjem v Lovski koči.

Tekmovalci izvira imajo v pripravljalnem obdobju dvakrat tedensko skupne treninge, preostali čas preživijo na kolesu sami. Ko se sezona začne tudi z dirkami, se obseg skupnih treningov zmanjša, tekmovalci imajo bolj specifične treninge in trenirajo večinoma sami.

Kolesarski klub je tudi finančno precej zahtevna organizacija. Z razpoložljivimi sredstvi, ki so za obseg še vedno majhna je potrebno finančno pokriti vsa material uporabljen v procesu treninga, tekmovanj in drugih logističnih in organizacijskih okvirih. Glavno finančno breme predstavlja nabava opreme, prevozi na dirke, organizacija prireditve-kolesarske dirke, izdelava licenc, zavarovanje in licenciranje kluba pri nacionalni zvezi, ter druga.

Kolesarski klub deluje izključno na prostovoljnem delu. Finančna sredstva, katera potrebuje za delovanje prejema od Športne zveze Vipava, članarine ter sponzorjev.

 

Poročilo o delovanju kluba v letu 2013

V sezoni 2013 se je v klub na novo včlanilo 8 kolesarjev. Klub je pri nacionalni kolesarski zvezi KZS zaprosil za 29 licenc. Od tekmovalcev z licenco jih je 12 tekmovalo tudi v okviru italijanske amaterske kolesarske zveze CSAIN. Klub je v letu 2013 imel 3 tekmovalce, ki so se uvrstili v nacionalno reprezentanco.

Izvirovci so se tudi v letu 2013 udeležili vseh državnih prvenstev.

Najboljši so bili v kronometru, kjer so domov prinesli 2 zlati medalji, 2 drugi mesti in 1 tretje mesto. Naslov državnega prvaka sta osvojila, Jernej Grilj in Lucjan Premrn. Drugi mesti sta osvojila Tomi Curk in Miloš Brecelj, tretje pa Franc Mikuž.

Na cestnem državnem prvenstvu sta se na drugo mesto uvrstila Miloš Brecelj in Franc Mikuž, tretja sta bila Aleš Krapež in Ivan Mihovilovič.

Na vzponu je majico državnega prvaka osvojil Franc Mikuž, tretji mesti sta osvojila Marko Rejec in Miloš Brecelj.

V skupnem seštevku Pokala Slovenije je prvo mesto osvojil Lucjan Premrn. Na drugo mesto se je uvrstil Franc Mikuž, tretja sta bila Miloš Brecelj in Ivan Mihovilovič.

V točkovanju posameznih disciplin so največ točk na cestnih dirkah zbrali, Lucjan Premrn, Ivan Mihovilovič in Franc Mikuž. Tretje mesto je osvojil Aleš Krapež.

V razvrstitvi kronometrov sta bila najboljša tekmovalca, Lucjan Premrn in Miloš Brecelj. Tretja mesta so dosegli Tomi Curk, Ivan Mihovilovič in Franc Mikuž. Na vzponu sta drugi mesti sta dosegla Franc Mikuž in Bruno Čibej, tretje mesto pa je dosegel Robert Likar.

Ekipa KK Izvir Vipava je v skupnem točkovanju ekip Pokala Slovenije zbrala 2932 točk in zasedla tretje mesto.

Izvirovci so zlasti v spomladanskem delu sezone nastopali tudi na dirkah v Italiji in na Hrvaškem ter dosegli več uvrstitev med prve tri. V začetku avgusta se je peterica udeležila petdnevne etapne dirke; Giro del Friuli per ciclisti amatori.

Organizirali smo 4 kolesarske prireditve. V mesecu maju smo organizirali cestno dirko »Velika nagrada Marezig«, ki je štela za Pokal Slovenije. V mesecu juniju smo organizirali skupaj z OZVVS Vipava kolesarski maraton Po poteh obeležij vojne 1991« na relaciji Vipava-Gorica-Vipava. V mesecu septembru smo organizirali tradicionalno , že 18. kolesarsko dirko na Nanos, ki je letos štela za pokal Slovenije amaterjev, veteranov in žensk in tudi za državno prvenstvo. Izkazalo se je da je to ena najbolje organiziranih dirk tovrstnega kova v Sloveniji. Dirke so se udeležili tekmovalci iz vse Slovenije, sosednje Italije in Hrvaške. Ob zaključku sezone je klub organiziral klubsko dirko Vrhpolje – Avžlak in kolesarjenje po zgornje Vipavski dolini za člane kluba, katero smo zaključili z družabnim srečanjem v Lovski koči.

Tekmovalci izvira imajo v pripravljalnem obdobju dva-krat tedensko skupne treninge, preostali čas preživijo na kolesu sami. Ko se sezona začne tudi z dirkami, se obseg skupnih treningov zmanjša, tekmovalci imajo bolj specifične treninge in trenirajo večinoma sami.

Kolesarski klub je tudi finančno precej zahtevna organizacija saj je potrebno finančno pokriti vsa material uporabljen v procesu treninga, tekmovanj in drugih logističnih in organizacijskih okvirih.  Glavno finančno breme predstavlja nabava opreme, prevozi na dirke, organizacija prireditve-kolesarske dirke, izdelava licenc, zavarovanje in licenciranje kluba pri nacionalni zvezi, ter druga.

Kolesarski klub deluje izključno na prostovoljnem delu. Finančna sredstva, katera potrebuje za delovanje prejema od Športne zveze Vipava, članarine ter sponzorjev.

.

Rezultati za leto 2012

Izvirovci so se tudi v letu 2012 udeležili vseh državnih prvenstev. Najboljši so bili v kronometru, kjer so domov prinesli tri zlate medalje, eno drugo mesto in dve tretji. Naslov državnega prvaka so osvojili, Tomi Curk, Miloš Brecelj in Radivoj Zlobec. Drugo mesto je osvojil Uroš Černigoj, tretje pa Lucjan Premrn in Marko Rejec.

Na cestnem državnem prvenstvu je uspelo naslov državnega prvaka osvojiti Radivoju Zlobcu. Na druga mesta so se uvrstili Uroš Černigoj, Lucjan Premrn in Miloš Brecelj. Tretje mesto so osvojili Tomi Curk, Franc Mikuž in Bruno Čibej.

Na vzponu je majico državnega prvaka osvojil Radivoj Zlobec, tretje mesto je osvojil Bruno Čibej.

V skupnem seštevku Pokala Slovenije so prva mesta osvojili, Tomi Curk, Lucjan Premrn in Radivoj Zlobec. Na drugo mesto so se uvrstili, Uroš Černigoj, Jernej Grilj in Miloš Brecelj.

V točkovanju posameznih disciplin so največ točk na cestnih dirkah zbrali, Lucjan Premrn, Miloš Brecelj in Radivoj Zlobec. Drugi mesti sta osvojila, Uroš Černigoj in Franc Mikuž. Tretje mesta pa so osvojili, Tomi Curk, Janez Zupanič in Ivan Mihovilovič. V razvrstitvi kronometrov so bili najboljši kar štirje tekmovalci, Tomi Curk, Lucjan Premrn, Miloš Brecelj in Radivoj Zlobec. Drugo mesto je osvojil Uroš Černigoj, tretji mesti pa sta dosegla Jernej Grilj in Marko Rejec. Na vzponu je prvo mesto osvojil Radivoj Zlobec, drugi mesti sta dosegla Robert Likar in Bruno Čibej, tretja mesta pa so dosegli, Miloš Brecelj, Franc Mikuž in Marko Rejec.

Ekipa KK Izvir Vipava je v skupnem točkovanju ekip Pokala Slovenije zbrala 4140 točk in zasedla tretje mesto.

Izvirovci so zlasti v spomladanskem delu sezone nastopali tudi na dirkah v Italiji in na Hrvaškem ter dosegli več uvrstitev med prve tri. V začetku avgusta se je peterica udeležila petdnevne etapne dirke; Giro del Friuli per ciclisti amatori.

Tudi letos je v Češkem mestu Ždár nad Sázavou potekalo evropsko prvenstvo kolesarjev amaterjev, katerega so se uvrstili kolesarji Izvira. Najboljši posamični uvrstitvi sta v svojih kategorijah, v kronometru, dosegla Lucjan Premrn in Miloš Brecelj s četrtim oziroma petim mestom.

Klub je tudi letos organiziral tradicionalno, že sedemnajsto, Dirko na Nanos. Kot vsako leto se je dirke udeležilo veliko število tekmovalcev iz Slovenije in sosednjih držav.

Ob zaključku sezone je klub za člane organiziral zaključno kolesarjenje in vsakoletno druženje.

 

Poročilo o delovanju kluba v letu 2011

Kolesarski klub IZVIR Vipava je imel v letu 2011 evidentiranih 231 članov od katerih je 75 plačalo članarino. V sezoni 2011 se je v klub na novo včlanilo 13 kolesarjev. Klub je pri nacionalni kolesarski zvezi KZS zaprosil za 36 licenc. Od tekmovalcev z licenco jih je 12 tekmovalo tudi v okviru italijanske amaterske kolesarske zveze UDACE.  Klub je v letu 2011 dosegel več odmevnih rezultatov. Največji uspeh je drugo mesto Tomija Curka na kronometru za svetovno prvenstvo v Belgiji.

V Kamniški Bistrici so na kronometru za državno prvenstvo naslov državnega prvaka osvojili trije Izvirovci in sicer, Tomi Curk, Lucjan Premrn in Miloš Brecelj, vsak v svoji kategoriji. Na cestnem državnem prvenstvu v Prekmurju je naslov državnega prvaka osvojil Lucjan Premrn. Na državnem prvenstvu v vzponu je bil v svoji kategoriji prav tako najboljši Lucjan Premrn. V točkovanju ekip za Pokal Slovenije je klub dosegel tretje mesto v skupnem seštevku. Nekaj tekmovalcev Izvira se je tekom leta udeležilo tudi večjih maratonov in prireditev, ki spodbujajo množičnost v nasprotju z izključno tekmovalnim delom. To so bili Maraton Češenj, Maraton Franja, Maraton Ljubljana-Trst, Juriš na Vršič in druge naštetim podobne prireditve. Nekaj kolesarjev se je redno udeleževalo tudi maratonov, ki so šteli za točkovanje Alpe-Adria.  Na Malem Maratonu Franja je v svoji kategoriji zmagal Lucjan Premrn, odmevnejša rezultata, tretji mesti v svojih kategorijah, sta na Maratonu Franja osvojila še Tomi Curk in Janez Zupanič.  Na Evropskem prvenstvu na Češkem je drugo mesto v kronometru v svoji kategoriji zasedel Miloš Brecelj. Lucjan Premrn se je tako na kronometru kot tudi na cestni dirki uvrstil v deseterico najboljših. Kolesarji Izvira so se tudi letos udeležili petdnevne etapne dirke po Furlaniji, Giro del Friuli per ciclisti amatori ter solidno zastopali barve kluba.  V kategorijah amaterji, veterani in ženske je klub osvojil v skupnem točkovanju za Pokal Slovenije eno prvo (Lucjan Premrn), eno drugo (Tomi Curk) in tri tretja  mesta (Uroš Černigoj, Bruno Čibej, Franc Mikuž). V skupnem seštevku cestnih dirk sta bila v svojih kategorijah najboljša Lucjan Premrn in Franc Mikuž, drugo mesto je osvojil Bruno Čibej, tretji pa Uroš Černigoj in Tomi Curk. V skupnem seštevku kronometrov so kolesarji Izvira dosegli tri prva (Tomi Curk, Lucjan Premrn, Miloš Brecelj) in dve tretji mesti (Uroš Černigoj, Franc Mikuž). V vzponih sta v skupnem seštevku zmagala Robert Likar in Bruno Čibej. Drugo mesto je dosegel Franc Mikuž.  Na dirkah UDACE v Italiji so kolesarji dosegli devet zmag, sedem drugih mest in pet uvrstitev na tretje mesto. Klub je na kar nekaj dirkah v Italiji prejel pokal za skupno zmago v točkovanju klubov.  V mesecu septembru je Vipavski Izvir organiziral že 16. kolesarsko dirko na Nanos, ki je letos štela za Državno prvenstvo amaterjev, veteranov in žensk, ter za pokal Slovenije. Izkazalo se je da je to ena najbolje organiziranih dirk tovrstnega kova v Sloveniji. Dirke so se udeležili tekmovalci iz vse Slovenije, sosednje Italije in Hrvaške. Najboljši so bili po posameznih kategorijah nagrajeni s pokali in praktičnimi nagradami.  Tekmovalci izvira imajo v pripravljalnem obdobju dva-krat tedensko skupne treninge, preostali čas preživijo na kolesu sami. Ko se sezona začne tudi z dirkami, se obseg skupnih treningov zmanjša, tekmovalci imajo bolj specifične treninge in trenirajo večinoma sami.  Kolesarski klub je tudi finančno precej zahtevna organizacija saj je potrebno finančno pokriti vsa material uporabljen v procesu treninga, tekmovanj in drugih logističnih in organizacijskih okvirih.  Glavno finančno breme predstavlja nabava opreme, prevozi na dirke, organizacija prireditve-kolesarske dirke, izdelava licenc, zavarovanje in licenciranje kluba pri nacionalni zvezi, ter druga.  Kolesarski klub deluje izključno na prostovoljnem delu. Finančna sredstva, katera potrebuje za delovanje prejema od Športne zveze Vipava, članarine ter sponzorjev.  Klub je v mesecu oktobru organiziral za člane kluba kolesarjenje po zgornje Vipavski dolini in dirko Vrhpolje – Avžlak, katero smo zaključili z družabnim srečanjem v Lovski koči.

Rezultati za leto 2010 V sezoni 2010 se je v klub na novo včlanilo 16 kolesarjev. Klub je pri nacionalni kolesarski zvezi KZS zaprosil za 37 licenc. Od tekmovalcev z licenco jih je 17 tekmovalo tudi v okviru italijanske amaterske kolesarske zveze UDACE. Klub je v letu 2010 imel 4 tekmovalce, ki so se uvrstili v nacionalno reprezentanco. Klub je v letu 2010 dosegel več odmevnih rezultatov. Med njimi je zmaga Lucjana Premrna na malem Maratonu Franja, 4. Mesto v kategoriji (Brecelj in Premrn) v kronometru na Evropskem prvenstvu na Češkem, 8. Mesto Breclja na Svetovnem veteranskem prvenstvu. Med tekmovalci Izvira najdemo številne državne prvake v posameznih kategorijah, odlični pa so bili tudi nastopi v sosednji Italiji, zlasti v spomladanskem času.  V Sloveniji je klub dosegel 2. mesto v skupnem seštevku. Nekaj tekmovalcev Izvira se je tekom leta udeležilo tudi večjih maratonov in prireditev, ki spodbujajo množičnost v nasprotju z izključno tekmovalnim delom. To so bili Maraton Češenj, Maraton Franja, Maraton Ljubljana-Trst, Juriš na Vršič in druge naštetim podobne prireditve. Med tovrstnimi prireditvami naj omenimo tudi nekaj zelo odmevnih v tujini, kot je Evropsko veteransko prvenstvo na Češkem, Svetovno veteransko prvenstvi v Avstriji, pet-dnevna etapna dirka po Furlaniji, Giro del Friuli per ciclisti amatori in še nekateri drugi maratoni, ki so šteli za pokal Alpe Adria.

 

V kategorijah amaterji, veterani in ženske  smo osvojili v točkovanju za Pokal Slovenije 3 prva, 4 druga in eno tretje mesto. Na dirkah za državno prvenstvo (vzpon, kronometer, cesta) smo dobili 7 državnih prvakov, 11 podprvakov  in 5 bronastih medalj. V klubskem tekmovanju smo zasedli 2.mesto. Na evropskem prvenstvu v kronometru na Češkem  so naši tekmovalci zasedli naslednja mesta: Brecelj Miloš 4. Mesto, Premrn Lucjan 4. mesto, Vidic Oton in Curk Tomi 7. mesto, v različnih starostnih kategorijah. Svetovno prvenstvo – kronometer – St. Johan: Miloš Brecelj 8. mesto, Oton Vidic 11. mesto, Tomi Curk 17. mesto, Lucjan Premrn 21. mesto. Na dirkah UDACE v Italiji smo dosegli dvanajst zmag in preko dvajset uvrstitev v prvo trojico. Izvir je na kar nekaj dirkah v Italiji prejel pokal za skupno zmago po točkah med klubi.

Rezultati za leto 2009 V sezoni 2009 se je v klub na novo včlanilo 8 kolesarjev. Klub je pri nacionalni kolesarski zvezi KZS zaprosil za 29 licenc. Od tekmovalcev z licenco jih je 22 tekmovalo tudi v okviru italijanske amaterske kolesarske zveze UDACE. Klub je v letu 2009 imel 4 tekmovalce, ki so se uvrstili v nacionalno reprezentanco. Klub je v letu 2009 dosegel več odmevnih rezultatov. Med njimi je največji uspeh v minulem letu dosegel Miloš Brecelj, ki je dresu državne reprezentance v Avstrijskem Sant Johannu dosegel 5. mesto v kategoriji od 50 do 55let. Med tekmovalci Izvira najdemo številne državne prvake v posameznih kategorijah, odlični pa so bili tudi nastopi v sosednji Italiji, zlasti v spomladanskem času.  V Sloveniji je klub dosegel 2. mesto v skupnem seštevku. Nekaj tekmovalcev Izvira se je tekom leta udeležilo tudi večjih maratonov in prireditev, ki spodbujajo množičnost v nasprotju z izključno tekmovalnim delom. To so bili Maraton Češenj, Maraton Franja, Maraton Ljubljana-Trst, Juriš na Vršič in druge naštetim podobne prireditve. Med tovrstnimi prireditvami naj omenimo tudi nekaj zelo odmevnih v tujini, kot je Granfondo Carnia Clasic, pet-dnevna etapna dirka po Furlaniji, Giro del Friuli per ciclisti amatori in še nekateri drugi maratoni, ki so šteli za pokal Alpe Adria.  V sezoni 2009 smo tekmovali na državnih prvenstvih in Pokalu Slovenije z 29 kolesarji z licenco KZS. V kategorijah amaterji, veterani in ženske  smo osvojili v točkovanju za Pokal Slovenije 8 prvih, 7 drugih, 9 tretjih mest. Na dirkah za državno prvenstvo (vzpon, kronometer, cesta) smo dobili 6 državnih prvakov, 10 podprvakov  in 5 bronastih medalj. V klubskem tekmovanju smo zasedli 2.mesto. Vidic Oton je bil na večeru zvezd na Rogli proglašen za najboljšega amaterskega kolesarja v Sloveniji. Na evropskem prvenstvu v kronometru na Češkem  so naši tekmovalci zasedli naslednja mesta: Brecelj Miloš1. mesto Premrn Lucjan 2. mesto, Vidic Oton 3. mesto, v različnih starostnih kategorijah. Svetovno prvenstvo – kronometer – St. Johan: Brecelj 5. mesto, Vidic 13, Premrn 23. mesto. Na dirkah UDACE v Italiji smo dosegli dvanajst zmag in preko dvajset uvrstitev v prvo trojico. Izvir je na kar nekaj dirkah v Italiji prejel pokal za skupno zmago po točkah med klubi.

 

Rezultati za leto 2008

Kolesarji Izvira so tudi v letu 2008 dosegli zelo dobre rezultate. V Pokalu Slovenije so tako dosegli 15 zmag, 7 drugih mest in 6 tretjih. Državni prvaki so v vožnji na čas postali, Luka česen amater A, Uroš Černigoj amater B, Lucjan Premrn masters C, Miloš Brecelj masters D in Marko Rejec masters I. Na cestni dirki je bil med amaterji A uspešen Luka Česen in si tako prvič privozil majico državnega prvaka. Prav tako je naslov osvojil tudi Marko Rejc v kategoriji mastersov I. Na državnem gorskem prvenstvu je bil uspešen Vinčec Danjel, ki je tako osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji amaterjev C in Jernej Grilj(masters B). Na najvišjo stopničko se je zavihtel tudi Rejec Marko v kategoriji masters I.

V Italiji so posamezniki dosegli 12 zmag v svojih kategorijah, večkrat je klub Izvir Vipava dosegel prvo mesto kot ekipa tako v Sloveniji kot v Italiji. Na svetovnem prvenstvu v St. Jochannu je 6 mesto v svoji kategoriji dosegel Miloš Brecelj. Na svetovnem UDACE prvenstvu v kronometru sta se najbolje odrezala Miloš Brecelj s prvim mestom v kategoriji gentlemenov in Lucjan Premrn z drugim mestom v kategoriji veteranov. Kolesarji so se udeležili tudi 35. Gira del Friuli per ciclisti amatori, Maratona Franja in drugih odmevnih maratonov, tako v Sloveniji kot tudi v sosednjih državah.

Klub je v letu 2008 izvedel 13. tradicionalno kolesarsko dirko Vipava-Nanos, ki je štela tako za Pokal Slovenije v vzponih kot tudi za državno prvenstvo v vzponu s cestnimi kolesi. Kot vsako leto je bila organizirana tudi klubska dirka, ki se jo je udeležilo lepo število članov.

 

Rezultati za leto 2006

V sezoni 2006 smo tekmovali na državnih prvenstvih in v Pokalu Slovenije z 25 kolesarji z licenco Kolesarske zveze Slovenije. V kategorijah amaterji, veterani in ženske smo osvojili v točkovanju za pokal Slovenije eno prvo (Premrn), dve drugi (Česen, Rejec) in dve tretji mesti (Černigoj, Grilj). Na dirkah za državno prvenstvo (vzpon, kronometer, cesta)smo osvojili po kategorijah dve zlati (Premrn 2x), štiri srebrne (Česen, Rejec 2x, Premrn) in osem bronastih medalj (Rejec, Černigoj, Grilj 2x, Gulja 2x, Brecelj, Uljan). V klubskem točkovanju smo bili drugi.Na svetovnem prvenstvu veteranov v Avstriji je Aleš Krapež na cestni dirki osvojil bronasto medaljo, Lucjan Premrn je v kronometru dosegel 16 mesto, Miloš Brecelj pa 21 mesto. Na dirkah UDACE v Italjiji smo dosegli 6 zmag v kategoriji in preko 10 uvrstitev med prve tri. Organizirali smo že enajsto dirko Vipava-Nanos, ki je štela za državno prvenstvo v vzponu za kategorije amaterji, veterani in ženske. Dirke se je udeležilo 307 kolesarjev.

Rezultati za leto 2005

V sezoni 2005 smo tekmovali na državnih prvenstvih in v Pokalu Slovenije z 24 kolesarji z licenco Kolesarske zveze Slovenije. V kategorijah amaterji, veterani in ženske smo osvojili v točkovanju za pokal Slovenije eno prvo (Premrn), eno drugo (Grilj) in tri tretja mesta (Černigoj, Brecelj, Rejec). Na dirkah za državno prvenstvo smo osvojili po kategorijah dve zlati (Černigoj, Mihovilovič), štiri srebrne (Grilj, Brecelj, Uljan Premrn) in štiri bronaste medalje (Česen Brecelj, Česen Grilj). V klubskem točkovanju smo bili drugi. Na svetovnem prvenstvu veteranov v Avstriji je Lucjan Premrn je osvojil 28 mesto v kronometru in 25 mesto v cestni vožnji. Udeležili smo se tudi okrog 20 dirk UDACE v Italiji in tudi tam dosegli nekaj vidnih rezultatov. Organizirali smo že deseto dirko Vipava-Nanos, ki je štela za Pokal Slovenije.

 

Rezultati za leto 2004

Sezona 2004 je bila za Kolesarski klub IZVIR Vipava uspešna. V kategorijah amaterji, veterani in ženske smo v klubskem točkovanju za Pokal Slovenije dosegli drugo mesto. Naši tekmovalci so osvojili v svojih kategorijah za pokal Slovenije 2 prvi, 3 druga in 2 tretji mesti. Na dirkah za državno prvenstvo smo osvojili po kategorijah 3 zlate, 7 srebrnih in 6 bronastih medalj. Na svetovnem prvenstvu veteranov v kolesarstvu je Miloš Brecelj osvojil 14 mesto v kronometru, Lucjan Premrn pa 28 mesto v kronometru in 32 mesto v cestni vožnji. Na prvenstvu UDACE v kronometru smo osvojili v kategorijah 3, 5 in 13 mesto (Premrn, Brecelj, Černigoj). Štirje člani se udeležijo dirke Granfondo Pinarello v Italiji, kjer dosežejo vidne rezultate. Organizirali smo že deveto dirko Vipava-Nanos, ki je štela za gorsko državno prvenstvo.

 

Rezultati za leto 2003

V tekmovanju za državno prvenstvo in pokal Slovenije tekmuje 19 članov kluba. Osvojimo prvo mesto v točkovanju za pokal Slovenije. Organiziramo že 8 dirko Vipava-Nanos za pokal Slovenije, katere se udeleži 333 kolesarjev. Naši tekmovalci so osvojili  v svojih kategorijah v pokalu Slovenije 3 prva, 4 druga in 1 tretje mesto. Na dirkah za državno prvenstvo smo osvojili po kategorijah 8 zlatih, 4 srebrne in 3 bronaste medalje. Na svetovnem prvenstvu veteranov v kolesarstvu je Lucjan Premrn dosegel 23 mesto v kronometru in 27 mesto v cestni vožnji, na mednarodnem kronometru v Deutschlandsbergu pa 3 mesto. Černigoj Uroš je na gorski dirki UDACE postal evropski prvak v najmlajši kategoriji Debutanti.

 

Rezultati za leto 2002

Organiziramo dirko Vipava-Nanos za pokal Slovenije, katere se udeleži 317 kolesarjev. Klub osvoji drugo mesto v točkovanju za pokal Slovenije. Naši tekmovalci so osvojili  v svojih kategorijah za pokal Slovenije 2 prvi, 2 drugi in 3 tretja mesta. Na dirkah za državno prvenstvo smo osvojili po kategorijah 7 zlatih, 4 srebrne in 3 bronaste medalje. Štirje člani kluba se udeležijo ekstremno naporne dirke Fausto Coppi v Italiji, kjer dosežejo v svojih kategorijah 2, 6, 18 in 29 mesto. Na svetovnem prvenstvu veteranov v kolesarstvu je na cestni dirki Lucjan Premrn dosegel odlično deseto mesto v svoji kategoriji, kar je najboljša uvrstitev za Slovenijo v cestni dirki za moške na letošnjem svetovnem prvenstvu veteranov.

Sezona 2002 je bila zelo uspešna za Kolesarski klub IZVIR Vipava, ki je med Slovenskimi klubi osvojil 2 mesto v točkovanju za pokal Slovenije. Uvrstitve tekmovalcev Kolesarskega kluba IZVIR Vipava po kategorijah: kategorija amater-A  1. ČERNIGOJ UROŠ, 6. LEMUT MARKO, kategorija amater-B  2. CERKVENIK MATEJ, 4. LAPANJA MATEVŽ, 8. KAVS GREGOR, kategorija amater-C  2. PREMRN LUCJAN, 7. GRILJ JERNEJ, kategorija masters-A  4. BRECELJ MILOŠ, 8. LIKAR SREČKO, kategorija masters-B  3. BAJC DARKO, kategorija masters-C  5. MIHOVILOVIČ IVAN, kategorija masters-D  6. ŠTRANCAR JOŽE, 8. MIKUŽ FRANC,       kategorija masters-F  1. FABČIČ ALOJZ, 3. REJEC MARKO, 7. ČESNIK ALOJZ, kategorija ženske-A  3. MARINŠEK URŠKA, 5. LEMUT MELITA

 

Rezultati za leto 2001

Že tretje leto zapored organizira dirko za državno prvenstvo, katere se udeleži 324 kolesarjev. Klub že tretje leto zmaga v točkovanju za pokal Slovenije. Klub v državnem prvenstvu dobi dva državna prvaka, štiri podprvake, ter še sedem uvrstitev med deseterico. V točkovanju za pokal Slovenije v kategorijah amaterji, veterani in ženske osvojimo 4 prva mesta, 3 druga, 4 četrta in 1 peto mesto. Trije člani kluba se udeležijo ekstremno naporne dirke Fausto Coppi v Italiji kjer dosežejo v svojih kategorijah 3, 5 in 29 mesto.

 

Rezultati za leto 2000

Že drugo leto zapored organizira dirko za državno prvenstvo, katere se udeleži 272 kolesarjev. Klub že drugo leto zmaga v točkovanju za pokal Slovenije. Klub v državnem prvenstvu dobi dva državna prvaka, štiri podprvake, ter še sedem uvrstitev med deseterico. Klub od Kolesarske zveze Slovenije prejme priznanje za uspešno izpeljano dirko Vipava – Nanos. Klub se v tem letu registrira tudi v Italiji, kar omogoča, da kolesarji kluba Izvir Vipava tekmujejo tudi v močni italijanski in avstrijski konkurenci.

 

Rezultati za leto 1999

Zaradi velikega zanimanja za članstvo v klubu, klub ponatisne 100 kompletov dresov. V tekmovanju za državno prvenstvo tekmuje 22 članov kluba. Člani kluba v kategoriji mladinci dosežejo 1.,2.,3. in 5.mesto; ženske do 25 let – 2.mesto; rekreativci – 2.,7., in 10.mesto; med veterani – dvakrat 1.mesto, 2., 5., 10. mesto. V točkovanju za pokal Slovenije klub skupno doseže 1.mesto pred klubom Stop team iz Ljubljane. Dobro delo kluba opazi Kolesarska zveza Slovenije, katera v svoj odbor za množičnost imenuje predstavnika kluba Izvir Vipava. Kolesarska zveza Slovenije dodeli kolesarskemu klubu Izvir Vipava izvedbo dirke za državno prvenstvo amaterjev, veteranov in žensk. Dirke se udeleži 233 tekmovalcev iz vse Slovenije in Italije. V tem letu je klub organiziral tudi prvo klubsko dirko Podnanos – Nanos in prav tako dirko z gorskimi kolesi za osnovnošolsko mladino severno – primorskih šol. Pet članov kluba Izvir Vipava se je udeležilo ekstremno naporne in prestižne dirke Fausto Coppi. Dirka je potekala med vrhovi Francije in Italjie ; dolžine 240km s skupno višinsko razliko 5000m z najvišjim prelazom Cime Bonette (Francija) 2802m. Izvirovci so se med 1600 tekmovalci uvrstili od 70 do 100 mesta.

 

Rezultati za leto 1998

Klub šteje 68 kolesarjev. Na državnem prvenstvu tekmuje kar 17 tekmovalcev kluba, kateri dosežejo eno drugo, eno tretje mesto, ter pet uvrstitev med najboljšo deseterico v točkovanju za pokal Slovenije. Klub z dobro organizacijo in vidnimi rezultati postane viden tudi v Slovenskem merilu kolesarstva. Na že tradicionalni tretji dirki Vipava – Nanos se udeležba kolesarjev-tekmovalcev povzpne na 176.

 

Rezultati za leto 1997

Klub šteje 55 članov. 12 članov kluba ima licence Kolesarske zveze Slovenije, kar pomeni da tekmujejo na državnem prvenstvu in za pokal Slovenije rekreativcev, veteranov in žensk. Doseženi so že zelo dobri rezultati. Klub organizira drugo dirko Vipava – Nanos, ki se jo udeleži 137 tekmovalcev.

 

Rezultati za leto 1996

Klub se poveča na 48 članov. Nabavili smo kombi za skupni prevoz na dirke. Klub postane član Kolesarske zveze Slovenije. Izdelajo se dresi v klubskih barvah (modra in zelena). Klub pridobi nekaj manjših sponzorjev. Člani kluba se udeležujejo dirk po Sloveniji in že začnejo dosegati vidne rezultate. Klub je v septembru organiziral prvo kolesarsko dirko Vipava – Nanos, ki se jo je udeležilo 120 tekmovalcev.

 

Rezultati za leto 1995

 

Leta 1995 je klub štel 35 članov. Peterica članov KK Izvir Vipava je v 3,5 dneh prekolesarila 1200 km dolgo promocijsko progo okrog Slovenije (prvi dan: od Vipave – Sežana – Trst – Koper – Postojna – Cerknica -Ribnica – Kočevje – Novo mesto; drugi dan: Krško-Rogaška Slatina – Ptuj – Murska Sobota -Gor.Radgona – Lenart – Maribor; tretji dan: Muta – Dravograd – Slovenj Gradec – Velenje – Šoštanj – Vransko – Kamnik -Ljubljana – Medvode – Kranj – Bled ; četrti dan: Jesenice – Kranjska Gora – Vršič – Nova Gorica -Vipava).