Predstavitev

Kolesarski klub Izvir Vipava je bil ustanovljen leta 1995. Ustanovljen je bil iz strani kolesarskih navdušencev, kateri so hoteli združiti vse ljubitelje kolesarstva zgornje Vipavske doline. Prepričani smo da jim je to tudi uspelo.

Ima okrog 25 aktivnih tekmovalcev, kateri imajo licence Kolesarske zveze Slovenije. Tekmujejo na dirkah za pokal Slovenije, na državnih prvenstvih in ostalih kolesarskih dirkah v kategorijah amaterji, veterani in ženske. V zadnjih letih je imel klub kar nekaj državnih prvakov in zmagovalcev pokala Slovenije v posameznih kategorijah. V klub je vpisano tudi okrog 50 članov, ki kolesarijo "za dušo" in se ne udeležujejo kolesarskih dirk.

Že vrsto let organizira kolesarsko dirko Vipava - Nanos, katere se udeleži veliko število kolesarjev iz Slovenije in Italije, kar za Vipavo pomeni veliko promocijo.

V sezoni 2000 je klub prejel priznanje Kolesarske zveze za odlično organizacijo in izvedbo dirke Vipava-Nanos.
Kolesarski klub Izvir Vipava je trenutno med najboljšimi amaterskimi klubi v Sloveniji. Je edini Slovenski klub, kateri je registriran tudi v Italiji, kar omogoča kolesarjem merjenje moči tudi na italijanskih dirkah z licenco UDACE.

S požrtvovalnim delom, tako na tekmovalnem kot na organizacijskem področju ter področju iskanja sponzorstva so njihovi člani lahko vzor marsikateremu profesionalnemu klubu.

V vseh letih svojega delovanja smo postali vodilni rekreativno- amaterski klub v Sloveniji in s tem dokazali, da se da z dobro voljo in malo denarja veliko doseči.

Kolesarski klub Izvir Vipava ponesel dobro ime občine Vipava po Sloveniji in Italiji. Za svoje uspešno delo je bil klub leta 2001 nagrajen z občinskim priznanjem občine Vipava.

 

Častni člani KK IZVIR Vipava:

Česen Branko, Rejec Marko in Česnik ALojz

Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.